2015-06-02 1066 瀏覽
好耐冇食刺身放題,相隔左咁耐,就想比個肚皮放縱一下當然係同我志同道合既朋友一齊放縱xd~見番本開左間新既分店,而且價錢都合理就去book位訂左最早5:30果場,費事食到勁飽,個肚消化唔切個位置算偏僻,雖然唔難搵,但行得好辛苦,因為女人街果到太窄了黎到已經有幾枱人等入座,5:30既場都幾空,完全唔會有壓迫感任食任嗌2個鐘,同朋友當然要第一時間嗌野食填肚~準備晒餐具,可以即刻嗌野食lu~江戶前黑松露温泉蛋,好新鮮,唔會有蛋腥味,黑松露既味道同溫泉蛋既柔軟口感,濃同淡之間互相平衡,好食~芝士炸豆腐,食落去係流心芝士豆腐,但芝士較少,冇咩芝士味,感覺一般炸雞軟骨,食落去好脆,唔會太油膩,一份既份量都幾多,唔錯既炸物炸蠔,咬落去好熱而且會有汁,覺得面粉上得太厚,實際既蠔好細粒見佢推介就點左黎試下,酒味唔會太嗆,不過梅既味唔夠出,再出啲會更加好終於黎到最期待既刺身喇~望起上黎都覺得好盛大~三文魚,件數計到好足,每件都好肥美,有三文魚既鮮甜味,食得好過癮~甜蝦,一啲都唔腥,食落去新鮮,黏貼感都唔大玉子,形狀切得有啲奇怪,甜味好出仲嗌左白肉拖羅,馬刀貝,赤貝等等,因為唔係好識分,總體都唔錯,刺身夠凍夠
好耐冇食刺身放題,相隔左咁耐,就想比個肚皮放縱一下
當然係同我志同道合既朋友一齊放縱xd~
見番本開左間新既分店,而且價錢都合理就去book位
訂左最早5:30果場,費事食到勁飽,個肚消化唔切
任食任嗌2個鐘,同朋友當然要第一時間嗌野食填肚~
準備晒餐具,可以即刻嗌野食lu~
江戶前黑松露温泉蛋
炸物
刺身
終於黎到最期待既刺身喇~望起上黎都覺得好盛大~
甜蝦,一啲都唔腥,食落去新鮮,黏貼感都唔大
玉子,形狀切得有啲奇怪,甜味好出
仲嗌左白肉拖羅,馬刀貝,赤貝等等,因為唔係好識分,總體都唔錯,刺身夠凍夠新鮮,貝類咬落又夠爽
天婦羅
虎蝦天婦羅,配上醬汁有半脆半軟既口感,而且唔覺油膩,推介之選
蟹柳天婦羅,蟹柳肉都幾長,食落去甜甜地,唔錯唔錯
甜薯天婦羅,冇咩天婦羅既感覺,炸得唔夠多,不過好夠甜
鵝肝多士
鵝肝多士,唔太建議嗌,開頭以為鵝肝同多士分開,不過又估到冇咁抵XD
多士面層會食到少少鵝肝味,但鵝肝味道唔太討好,有啲怪,好彩整係嗌左一塊
牛油蒜香炒帶子
牛油蒜香炒帶子,炒得好香好彈牙,口感唔錯,而且份量亦好夠多,帶子同牛油配合得好好,食完亦唔會好濟
2015-06-01
5 分鐘 (堂食)
江戶前黑松露温泉蛋
刺身