2021-07-31
🐽今次黎到中環挭係要試下長期大排長龍,由前四季酒店餅廚Greg主理既餅店Bakehouse試下係咪真係名乎其實咁「把炮」啦,一於買最招牌既酸種蛋撻同牛角包黎試下!酸種蛋撻 $12 (🧡🧡🧡🧡🤍) 必食!!!睇相就知撻皮非常鬆軟,薄薄嘅牛角酥皮配上嫩滑香甜的蛋漿,口感外脆內軟,以葡撻黎講可媲美澳門某某出名餅店!喜愛葡撻既讀者黎到一定要買黎試試!!牛角包 $20(🧡🧡🧡🤍)酥皮酥脆鬆軟,咬落去啖啖牛油香!但對比起食蛋撻果陣嘅驚為天人,牛角包則相對上失色不少!建議大家未幫襯過既都可以買黎食下,強推酸種蛋撻!如果喜愛食牛角包的讀者,建議亦可試下同以牛角包聞名既「品穀」,我覺得它的牛角包更為出色。(5分滿分,🤍=0.5分)環境 :(外賣自取)價錢:🧡🧡🧡🧡味道:🧡🧡🧡🧡抵食指數:🧡🧡🧡🧡
酸種蛋撻 $12 (🧡🧡🧡🧡🤍) 必食!!!
牛角包 $20(🧡🧡🧡🤍)
(5分滿分,🤍=0.5分)
環境 :(外賣自取)
價錢:🧡🧡🧡🧡
味道:🧡🧡🧡🧡