2019-06-02
本身是餐廳附近的居民,自餐廳開門食到宜家。當初餐廳一開始營業時候,海南雞飯配嘅兩個醬汁真係好好食。但係我每個星期來食,慢慢發現佢質素下滑得很快,海南雞飯啲雞好霉。我本身好鍾意食冬陰公湯河,見呢間泰國野多選擇,就不如試吓最基本嘅冬陰公湯。不過佢哋連最基本嘅冬陰公都煮得唔好食,就覺得有冇心做,係呃唔到人。今日,我中午去咗餐廳叫了一個豬頸肉冬陰公湯河,等左十幾20分鐘隔離其他比我遲入來的客人都已經識得又有嘢飲,我張枱完全一樣嘢都冇來過,都我吹嗰位高高瘦瘦嘅應該係鋪頭經理嘅男人,好似愛理不理咁,吹第二次先幫我入廚房文。跟住來到我碗湯河,冬陰公湯係好稀嘅,個豬頸肉更加見到都唔想食,好似生生地,為主豬頸肉嗰邊又有啲綠色野,我相信應該係調味料,但係佢冇將個食物煮好先拎俾我,真係見到都唔想食。住附近都係咁話,我唔會再來幫襯。
當初餐廳一開始營業時候,海南雞飯配嘅兩個醬汁真係好好食。
住附近都係咁話,我唔會再來幫襯。