2021-08-02
相信好多熱愛韓國文化嘅香港人都有一個目標,就係搵到「韓國味嘅炸醬麵」。我都唔例外,喺呢條路上面亦都唔孤獨,但可惜今次係想介紹中伏嘅經歷。喺openrice上面好評都唔少,「還原到喺韓國食到嘅炸醬麵味!」呢啲評語此起彼落。試!即管試!一入到去因為朋友有book位嘅,點知安排咗我哋坐喺隔離燒肉嘅舖頭入面,以為兩間舖係互通可以燒肉舖叫隔離炸醬麵舖嘅嘢食原來係唔得嘅。問咗好耐先知原來炸醬部門係「不設訂位」但打電話嗰陣冇講,ok咁照等入座。店員服務都係由得你嘅態度咁,食就食唔食就罷啦~同朋友叫咗炸醬麵、辣海鮮麵짬뽕、糖醋肉、豬腳。炸醬麵麵體幾好食,但嗰醬唔夠甜。辣海鮮麵好辣,普普通通。糖醋肉好大份,呢點要讚,而且啲肉有咬口做到糯糯哋嘅口感,個汁都係偏甜。最無言都係豬腳,老實講,街市燒味舖賣嘅燻蹄仲好食,啲肉好鞋同硬,一定要點佢嘅芥末醬嚟食,配菜嘅海蜇(唔知點解係海蜇)一啲味都冇又係一定要點個汁食,但個汁因為係芥末會幾嗆鼻,成件事好好笑,呢樣喺完完全全同「韓式豬腳」扯唔上關係嘅菜式。可能同朋友有食過更加好食而且服務態度好好多嘅韓式餐廳,所以期望會高咗。下次再去食好食啲嘅嗰間一定會再介紹(喺尖東㗎且
店員服務都係由得你嘅態度咁,食就食唔食就罷啦~
辣海鮮麵好辣,普普通通。
可能同朋友有食過更加好食而且服務態度好好多嘅韓式餐廳,所以期望會高咗。下次再去食好食啲嘅嗰間一定會再介紹(喺尖東㗎且超級 #隱世 )\( ¨̮ )/