2011-12-29 4107 瀏覽
Boxing day 約好左班fds 入西貢燒野食已經知道果日多人所以一早book 定臺,個價錢都ok 貴,要成188一位因為我地遲去,去到的時候近沙灘位已經比人坐曬,而且成個場好多人,都幾大煙(所以燒野食都悟好著太貴衫去)坐低後好快就有人幫我地開爐,但個爐得好少炭,問下個staff 話要自己去拿炭加之前望左食評話呢度得一支汽水同水,所以偷偷地買左pack lemon tea 入去點知原來變左汽水任飲,不過系百事,得7 up 同不知名apple juice 等等的任飲拿食物區的地方都幾大,但就隔張臺好遠下,所以次次行過起都要一段路食物方面,有熱食,有要燒的熱食方面有街邊貨色的燒賣,茶葉蛋,炒面,chicken wing 等等等等,多就多了,不過麻麻地好食有d 炸的食物例如炸薯條同尤魚so 都系普普通通燒的食物放滿曬3個雪櫃,都算系比較大路的野,chicken wing 就有好幾只味,我就覺得蒜容味同curry 味最好食燒尤魚都悟錯,海鮮只系得多春魚同秋刀魚,扒方面就有豬牛chicken, 因為我本身悟食牛,但個fd 就話都幾好食丸類來來去去都系大路野,都無乜特別,但見到D 紅腸都幾厚身
Boxing day 約好左班fds 入西貢燒野食

食物方面,有熱食,有要燒的

有d 炸的食物例如炸薯條同尤魚so 都系普普通通
燒尤魚都悟錯,海鮮只系得多春魚同秋刀魚,
丸類來來去去都系大路野,都無乜特別,但見到D 紅腸都幾厚身,悟會話專登切到好薄
燒面包就兩款,一款系普通厚方包,另一款系法包,都比較厚,呢度好就好在連牛油都有蒜容牛油,可以比你試下自己整蒜容包
仲有得燒青椒同埋矮瓜,仲有番薯,但d 番薯無石紙包,要自己買.....最後悟食算...
食物refill 都好快,d 阿姐見到就快無就會refill, 都算系咁
so far 我都覺得幾ok ,個場人又多個氣氛都幾好,不過因為有個罩罩住空氣就無咁流通,不過都比到一個幾開心的boxing day 我
2011-12-26
  • 燒蒜容包