餐廳: 天仁茗茶 (上水中心)
資訊:

2019-08-11 393 瀏覽
由於天氣炎熱,喺街度行一陣都已經流曬汗, 於是乎就走入商場打算飲非常出名嘅天仁茗茶。去到門口,已經見到一大班人企喺度排隊等緊,相當熱門。 由於屋企人咁啱叫到,我就順便買埋佢哋嗰份拎返屋企飲。913茶王 七分甜少冰 $18價格同普通奶茶店差唔多,但係質量就相當高,茶味十分獨特。 睇返網上介紹,原來913茶王用嘅茶葉非一般坊間會用嘅茶葉, 係半發酵嘅烏龍茶, 難怪咁特別,味道香濃,回甘綿長,十分推薦!!另外我仲叫咗珍珠奶綠, 係熱門飲品之一。 當中最特別嘅係天仁茗茶嘅珍珠, 同一般嘅珍珠唔同,佢加咗蜂蜜落去,提升咗整體味道,值得試下!

913茶王 七分甜少冰 $18

外賣自取