故事就由換煤氣爐開始的,話説現在買煤氣爐送餐卷仲要送4佰大元,都是知這個世界是冇咁大隻夾乸,仲以為羊毛出在羊身上傘。首先完全冇想過咁爆早一天訂星期五的內堂已經滿,只剩餘室外,咁當然再預約下星期五啦!及講好要窗口位!好啦!咪仲有多點時間上Open Rice 看看有咩好食,點知大部分都是負評,心知今次賴嘢!但又有4佰在手中又冇理由唔用!到了昨晚星期五,一到餐廳門口就有待應帶路,帶我倆一張2人枱,我就同待應說明我訂位時已經說明要窗口位,但他們話冇及他們是不會答應客人要求的,因為我哋全間餐廳都係得一張枱係望到窗口的,除非你六點鐘嚟到攞位,否則我哋唔會比窗口枱你地架,但係最後就比張二人枱我地此時已經有點激氣😡講返食物的質素!先來個龍蝦湯,味道濃濃,但只有切碎的蝦仔,最失敗係微暖嘅唔係熱😰頭盤青口,價錢為$168(定$178唔記得)完全比d次貨你食,因為響餐牌是寫明藍靑口又收得咁貴,仲以為係好嘢!點知係比人老點!1)煮得過熟2)唔新鮮,冇鮮甜味,還帶點雪味。緊係要同經理說但他的回應是現在不是藍青口當造時候,所以現在果d係冇咁好既😱,咁就換餐牌啦,一係就暫停供應😡這時心情已經down冇可down😩主
講返食物的質素!
這時心情已經down冇可down😩
主菜西班牙黑豚豬扒$298都係同連鎖快餐店冇分別,成塊豬扒又硬又鞋颯颯,仲要係全熟,如果係真正的西班牙黑豚豬扒不用全熟,有經驗嘅廚師佢會張塊豬扒啱啱好尚有一點粉紅係中間嘅位置最靚!收得人$300 1塊細細塊嘅豬扒居然比佢搞到咁!
仲有嗰海鮮意粉:真係衰冇可再衰,一定係學徒制的,首先要講材料:
三隻急凍蝦仔,已經用梳打粉浸都即刻爽急急完全冇蝦味冇鮮味乜都冇、好似食緊啲爽急急嘅野姐。
三件魷魚完全又係冇魷魚味嘅魷魚,好似有點像橡筋咁樣嘅啫。
過分出水嘅意粉,完全過份浸泡意粉係發晒。
蕃茄:切粒但還有粒"定"。
這是一間餐廳對食物的質素何其低!
廚師整呢一碟意粉完全反映出係冇心機煮,因為煮咗出嚟冇味冇番茄味冇海鮮味乜嘢都冇😡😡😡
最後還要補回$420!
侍應服務態度差到冇人有😡,仲衰過澳牛😡😡😡
冇下次之餘,仲要:
奉勸各位就算有餐卷都唔好想佢當!

2016-09-09
用餐優惠