2017-04-03
印象中下午茶的份量的確比較小,同埋都為為左均衡飲食,叫左一個三文魚碎蟹籽飯(細) 23蚊,加一菜(9蚊)再加泡菜味增湯7蚊五點半去到 唔多人,很快準備好d餐點,看到餐點心諗好彩叫左咁多配菜三文魚碎蟹籽飯:飯都算多既,如果係女仔一定夠,但係男仔我持懷疑態度,因為我用小碗仔舀出來食發現其實得一碗飯多dd,重點係三文魚碎的薄薄既一層,咁多飯一定唔夠撈啦!所以問店員要左七味粉同甜薑甜薑無爭鮮回轉壽司店既好味,maybe係因為佢真空包裝,不過有得食已經算好7蚊加既泡菜原來得咁小!一小盒,一口就無曬,同埋泡菜得一個鹹味,仲有d包裝的味道,我估佢哋應該都係買一d質素唔係幾好既牌子,分細盒裝⋯太失望了,份量真係超級少!加7蚊一d都唔抵9蚊菜: 份量唔算多,表面睇來健康,但其實唔係,因為佢加左芡汁,真係奇怪,香港餐廳好地地做乜嘢要芡汁,無形中增加熱量⋯總結,本身23蚊既茶餐加左尼d一共係39蚊,但每一個份量都極小⋯算啦,就當可以一次試曬咁多品種??
所以問店員要左七味粉同甜薑