2025-01-31
三人行燒烤店 📍太子西洋菜北街328號亞洲大樓地下C號舖行年宵之前順便喺附近搵啲嘢食,經過聞到勁香決定試試佢🤣 食到勁飽都係人均二百幾,幾抵食!小食:⭐️辣酒煮螺(加粉絲) $101超級推介嗌呢個!超多螺,爽口又大粒,而且辣辣地好惹味。建議加粉絲,好掛汁! 有啲食緊麻辣燙嘅感覺🤣⭐️涼拌麻辣魚皮 $49呢個辣過螺肉少少,有啲花椒喺入邊,食落又麻又辣,好開胃🤤⭐️泰式無骨鳳爪 $54所有小食都勁大份😂,成兜都係鳳爪!勁足料,食小食已經食到好滿足!燒烤:嗌咗好多款😂😂⭐️雞腎 $16個調味啱啱好!食落爽口彈牙,食咗一串即刻encore咗✨⭐️雞軟骨(2串) $32鍾意食嗰啲口感脆卜卜嘅嘢,食串燒一定要嗌🤣⭐️煙肉蘆筍卷 $20煙肉燒完之後嘅油脂勁香,再加埋清爽嘅蘆筍喺中間中和返,完全唔會膩~⭐️烤饅頭 $18聽到呢個饅頭,上面竟然有朱古力針😂😂😂但係出乎意料地夾,啲朱古力針咬落脆卜卜,幾搞笑🤣⭐️燒日本芝士年糕 $12流心嘅年糕見到都覺得吸引🤩 一啖一舊啱啱好⭐️燒牛舌 $26本身以為佢係好薄身嗰啲牛舌,點知都幾厚切⭐️牛油金菇 $32一打開錫紙就聞到超香牛油味!金菇吸晒啲汁,勁正!
📍太子西洋菜北街328號亞洲大樓地下C號舖
小食:
⭐️辣酒煮螺(加粉絲) $101
⭐️涼拌麻辣魚皮 $49
呢個辣過螺肉少少,有啲花椒喺入邊,食落又麻又辣,好開胃🤤
⭐️泰式無骨鳳爪 $54
燒烤:
嗌咗好多款😂😂
⭐️雞腎 $16
個調味啱啱好!食落爽口彈牙,食咗一串即刻encore咗✨
⭐️雞軟骨(2串) $32
鍾意食嗰啲口感脆卜卜嘅嘢,食串燒一定要嗌🤣
⭐️煙肉蘆筍卷 $20
⭐️烤饅頭 $18
聽到呢個饅頭,上面竟然有朱古力針😂😂😂
但係出乎意料地夾,啲朱古力針咬落脆卜卜,幾搞笑🤣
⭐️燒日本芝士年糕 $12
流心嘅年糕見到都覺得吸引🤩 一啖一舊啱啱好
⭐️燒牛舌 $26
本身以為佢係好薄身嗰啲牛舌,點知都幾厚切
⭐️牛油金菇 $32
一打開錫紙就聞到超香牛油味!金菇吸晒啲汁,勁正!