2023-06-14
一上到去就會見到有啲燈籠、佛教元素嘅裝飾,一邊係酒吧,隔壁就係居酒屋。入到去環境好舒適,柔和嘅燈光加埋音樂,超適合約朋友黎傾計飲番兩杯。另外佢地仲有設戶外座位(可吸煙),偏向度假風,每枱都會有風扇,夏天都唔怕太熱。室內都室外完全兩個感覺,打卡一流!呢到嘅Signature Cocktail都幾特別,會有一啲未試過新穎嘅配搭,而且每一季嘅酒款都會轉,俾到新鮮感客人,大家不妨試下。店員亦都好NICE,可以叫佢地推介,即使酒牌上冇亦可以問下可唔可以特調,超讚!Heaven Hana $158★★★★★呢杯絕對係打卡必選cocktail,杯身沾有玫瑰花瓣,加埋淡粉紅顏色酒,滿滿儀式感!味道亦超易入口,即使係酒精初哥都唔怕。呢杯Cocktail個Base係用Sake,加左玫瑰、薰依草同櫻花糖漿,飲落有花香味,再加左梳打,飲落有氣就更加易入口。Yama-tini $138★★★★☆Sake為主要酒精加上Wasabi,超級創新嘅想法,入口先有Wasabi嘅味道,之後再有少少Sake味,因為有Cointreau同蜜糖,有後帶少少果香甜味,中和番Wasabi個辛辣感。飲完呢杯酒有種食緊日本野刺身嘅感覺,
呢到嘅Signature Cocktail都幾特別,會有一啲未試過新穎嘅配搭,而且每一季嘅酒款都會轉,俾到新鮮感客人,大家不妨試下。店員亦都好NICE,可以叫佢地推介,即使酒牌上冇亦可以問下可唔可以特調,超讚! Heaven Hana $158
★★★★★
呢杯絕對係打卡必選cocktail,杯身沾有玫瑰花瓣,加埋淡粉紅顏色酒,滿滿儀式感!味道亦超易入口,即使係酒精初哥都唔怕。呢杯Cocktail個Base係用Sake,加左玫瑰、薰依草同櫻花糖漿,飲落有花香味,再加左梳打,飲落有氣就更加易入口。 Yama-tini $138
★★★★☆
Sake為主要酒精加上Wasabi,超級創新嘅想法,入口先有Wasabi嘅味道,之後再有少少Sake味,因為有Cointreau同蜜糖,有後帶少少果香甜味,中和番Wasabi個辛辣感。飲完呢杯酒有種食緊日本野刺身嘅感覺,順帶一提,雖然要打卡,但襯凍飲味道更好,常溫會難入口。 Arhan $148
★★★★☆
超級特別以花鵰酒為主,平時用黎煮野食就聽得多,整雞尾酒真係少聽聞。呢杯酒味會比前面兩杯重手,但入口都唔會好難接受嗆喉,加左青瓜、青蘋果同青檸汁,飲落仲係帶啲清新微酸,越飲越順口嘅一杯。 French 75 $118
★★★★☆
右手邊呢杯就比較上Classic,用左GIN、檸檬汁、香檳黎調,味道上偏酸,又唔會好重酒精,比較清爽,加上有香檳,飲落有氣更啱夏天飲!
Gin-Gin Mule $118
★★★★☆
左邊呢杯甜味會比上一杯重啲,但超級清新,酒味同樣唔太重,有青檸汁加埋薑啤,成件事勁refreshing! 日式小食
★★★★☆
因為隔離係居酒屋關係,呢到小食都會較特別,有啲日式小食供應,炸物、串燒餸酒一流!而且份量唔會太大份,用黎小酌兩杯剛剛好。 椒鹽軟殼蟹 $88
軟殼蟹已經分好細件超方便食,食落超級酥脆,炸物唔會太厚,凍左都唔會淋哂。再外加灑左椒鹽,食落更惹味,超推薦! 鰻魚燒飯糰 $48
超級日式,外面甜甜地嘅鹹甜醬油,光到脆口微焦,入面嘅飯就軟糯加埋鰻魚,非常唔錯。 明太子玉子燒 $48
一上枱就見到超級精緻,玉子嫩滑度剛剛好,加埋超多明太子,同鋪面嘅超細蔥花,入口勁豐富,趁熱食一流!
日式冷豆腐 $48
入口軟滑豆腐加左柴魚花、嫩薑、紫蘇細絲同埋日本醬油,令到本身平平無奇無味道嘅豆腐有經典日式風味。清爽得黎夠light,但味道豐富,超適合夏天嘅一道清涼小菜。 味淋魚乾 $98
唔洗多講,絕對係必點下酒菜,魚乾用左味醂醃後烘乾,超酥脆香口,單食或者點埋沙律醬都一流。
🌟總括:雞尾酒幾特別同創新,有驚喜,小食有水準。環境舒適,適合打卡。同一般酒吧唔同,室內唔會烏煙瘴氣混雜,幾適合女仔黎吹水打卡,絕對會再黎。