2024-02-06
🍽️ The Right Place 📍尖沙咀寶勒巷17-19號地舖-今日去咗一間好好氣氛嘅餐廳,果然同佢個名一樣,係一個好適合同朋友聚會、好好放鬆嘅right place💕💕💕💫避風塘香辣雞中翼( $88 )單骨既避風塘雞翼香脆又惹味,最正係佢面頭仲有好多炸咗嘅香料😆😆勁正!而且外脆內嫩,滑得黎仲好多汁💦💦份量又多💕💕💕而最特別嘅就係,佢係用蒸籠上㗎😍😍😍相信對於同場嘅外國人嚟講,呢個係好有香港特色而又好特別嘅一味菜👍🏻👍🏻👍🏻💫招牌脆皮豬腩肉配酸椰菜及黃芥末( $98 )豬腩肉果然係招牌!又香又脆😍😍細細舊食到腩肉既層次之餘,仲完全唔會膩👍🏻👍🏻點埋芥末再撈埋酸椰菜,仲可以中和埋腩肉既油脂感🥳🥳老公話如果飲酒一定好夾!好高質!💫西班牙海鮮鍋飯( $308 )上枱嘅時候見到好多海鮮超吸引啊!有蝦、魷魚、蜆肉、青口😍😍最難得嘅係佢啲海鮮都好新鮮彈牙,最鍾意係青口😍😍鮮甜多汁💦💦拍得住喺比利時食嘅質素👍🏻👍🏻👍🏻熱辣辣香噴噴!而飯味香濃,加埋檸檬汁變到超開胃啊🍋🍋🍋食到想再叫多份🤭🤭🤭必食!💫青瓜檸檬特飲( $60 )青瓜嘅清新味道好突出,好fresh🌿🌿好夾避風塘同埋脆皮腩肉😍😍💫熱情果
📍尖沙咀寶勒巷17-19號地舖
💫避風塘香辣雞中翼( $88 )
💫招牌脆皮豬腩肉配酸椰菜及黃芥末( $98 )
💫西班牙海鮮鍋飯( $308 )
💫青瓜檸檬特飲( $60 )
💫熱情果檸檬特飲( $60 )
檸檬味好明顯,飲飲下會有熱情果嘅香氣滲出,超解渴🍋🍋💛💛
🌟餐廳有好大個螢幕,一邊聽音樂一邊食飯真係零舍興奮👏🏻👏🏻👏🏻好好氣氛,好啱一大班朋友嚟放鬆、chill下🥰🥰店員仲話逢禮拜五同禮拜日都會有live,有時仲會播足球比賽添啊🤘🏻🎶⚽️⚽️
🌟餐廳嘅食材都好新鮮,最念念不忘嘅就係啲海鮮😍😍😍好鮮甜!
🌟店員仲好熱心,送餐時會提醒我哋啲餐盤好熱要小心💕💕見到我哋有啲海鮮嘅殼或者骨嘅時候,都會好主動咁樣俾個碗我哋擺放😆😆超級細心👍🏻👍🏻🥰🥰
🌟咁啱俾我哋遇到有人嚟餐廳慶祝生日,見到餐廳有好多生日嘅打卡裝飾🥳🥳仲有個識噴火嘅心太軟🔥🔥同埋扭蛋抽獎😍😍😍嚟緊生日都要嚟慶祝呀!
推薦指數:5/5
抵食指數:4/5
#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#TsimShaTsui #尖沙咀 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀好去處 #尖沙咀必食 #TheRightPlace