2023-04-13
尋日係小小的慶祝日💕第一次來到Rosewood酒店地下嘅BluHouse,好鍾意呢度嘅氣氛好Chill,環境空間夠大,唔使同隔離啲人坐得好近,服務亦都幾好~食物方面,叫左比較多人推薦嘅幾款款式:頭盤嘅八爪魚沙律、Margarita pizza、Lasagna千層麵、燒豬腩肉~八爪魚有趙口但又夠軟熟,配埋調配過嘅橄欖油汁一齊食,送酒一流👍🏻薄餅唔係薄身果種餅底是厚的,但熱辣辣好鬆軟,一樣很好味~😋Lasagna 裏面好足料,芝士同埋肉醬配搭非常好,而且份量好大份,真係邪惡嘅美味~🙊燒豬腩肉幾有驚喜,皮好脆肉好嫩,不過得兩塊皮如果多少少就好了~旁邊的炒薯仔都好好味,好香嘅香草味~👍🏻甜品有好多選擇,最後叫咗朱古力泡芙,出邊嗰層係黑朱古力醬唔會好甜,裏面包着一啲好濃嘅吉士忌廉,唔錯~👍🏻不過如果忌廉可以軟滑多少少更加好,唔知係咪可能雪得耐咗~呢度嘅食物份量都比較多,我地兩個人食呢幾個真係超非飽了~期待下次去再試試其他的菜式😋
薄餅唔係薄身果種餅底是厚的,但熱辣辣好鬆軟,一樣很好味~😋