2011-06-07
夜晚6:30來到,店已全滿了 ,也只好在店外等候安排。等左成4個字卒之到我地啦 。我地選左好多野食,包括有北寄貝、甜蝦、三文、鰻魚、吞拿魚、蟹棒、芝士三文魚籽壽司等、手卷、温泉蛋蕃茄沙律、炸墨魚軟骨、帆立貝刺身、三文魚生春卷、蟹麵豉湯等。壽司賣相okay,新鮮有光澤,但排得好唔公整,非常亂,失色。而魚材新鮮度、味道overall保持水準 。醋飯握得也算不錯,不會太實不會太散。 手卷上的紫菜已漏氣了,不十分脆 ,但尚可。厚切帆立貝刺身很柔滑,口感一流!温泉蛋蕃茄沙律好味好fresh,沙律以蕃茄、生菜、蟹柳、温泉蛋為主。酸酸甜甜加埋蛋汁香!好食!炸墨魚軟骨麻麻 。無乜特別。三文魚生春卷其實餡料豐富,有三文魚、蟹柳、沙律菜等,但敗筆在塊外皮,軟軟UnUn好古怪又無味,呢個新野下次可以唔試!最後飲碗熱辣辣的蟹麵豉湯,清甜滿足。食物及Service大致滿意,會再來的。
我地選左好多野食,包括有北寄貝、甜蝦、三文、鰻魚、吞拿魚、蟹棒、芝士三文魚籽壽司等、手卷、温泉蛋蕃茄沙律、炸墨魚軟骨、帆立貝刺身、三文魚生春卷、蟹麵豉湯等。 壽司賣相okay,新鮮有光澤,但排得好唔公整,非常亂,失色。而魚材新鮮度、味道overall保持水準 。醋飯握得也算不錯,不會太實不會太散。 手卷上的紫菜已漏氣了,不十分脆 ,但尚可。
厚切帆立貝刺身很柔滑,口感一流!
炸墨魚軟骨麻麻 。無乜特別。
最後飲碗熱辣辣的蟹麵豉湯,清甜滿足。
食物及Service大致滿意,會再來的。