2008-06-30
小弟食評絕不偏私, 好的讚, 差的稍為提點~自成仔記由隔離細舖搬黎現在大舖後, 都去過幾次, 不過都半年前, 物價未飛漲果陣幫襯.今日有假期, 行街路經此鋪, 就再去一去~環境光猛乾淨, 唔介意搭枱的話一定有位, 坐入面就涼d.呢間只賣幾樣平常野, 牛肉, 鯪魚球,炸醬等, $12有交易; 雲吞就$15; 河,麵,米同價, 雙拼就$18, 豆漿就$2(叫一碗就可叫一杯). 另外有生牛肉, 生雲吞外賣, 冬天用黎打邊爐就一流~叫左碗雲吞河及豆漿, 平心而論, 雲吞比以前細粒左, 幸好都見到半粒蝦, 名符其實鮮蝦雲吞; 豆漿我嫌唔夠凍, 但整體ok~以大埔區黎講, 呢間雲吞麵都係數一數二的好, 連豆漿$17仍算係合理價格, 始終物價飛漲($13→$14→$15), 生意真係唔易做呢! 若果未嫌飽, 隔離有兩間賣包子舖頭, 分別賣中包, 西包, 一樣好食! 食埋實夠飽!
環境光猛乾淨, 唔介意搭枱的話一定有位, 坐入面就涼d.