2004-08-04 6 瀏覽
舊年聖誕黎過飲茶, 覺得d點心幾有特色, 味道亦不錯. 但上星期黎食晚飯就只係一般. 我地7大3小, 叫半席即6人份全包宴($998)-乳豬半隻(味道唔錯), 上湯龍蝦伊麵底(份量十足但鹹d), 沙律海鮮卷(冇乜料), 瑤柱節瓜甫(個獻好杰同好鹹), 翡翠海中鮮, 趐(唔記得乜野趐-一般), 清蒸海班(唔新鮮, 而且蒸過龍好鞋), 炸子雞(同樣好鞋), 荷葉飯, 甜品(紅豆沙)同鮮果盆. 套餐份量十足, 其實唔叫其他野都真係夠食, 不過味道只係一般.我地加個豆豉鯪魚油麥菜($38, 一樣好鹹), 堂煮八頭鮑魚兩隻($68/隻, 真係把鬼, 唔係係你面前番煮不特止, 仲細到死又冇乜味) 唔知係咪唔夠waiter, 好似成日搵唔到人咁, service麻麻地. 埋單$1,2xx, 都OK既. 不過就唔算話好味到會再想黎過囉!