2019-01-20 171 瀏覽
夜晚嚟到the wave,係地下夾完公仔,玩夠就上一層,嚟呢間「泰妹」食好嘢我哋叫咗個火山包,落單嘅時候店員提醒我哋製作需時,要等耐啲點知其實佢同其他嘢食差唔多時間上,唔差太遠農夫包中間挖空,中間嘅包搽上香蒜同牛油,放係一邊可以沾咖哩嚟食滿到瀉嘅黃咖哩好香,入面有蛋花,醬汁椰汁味濃,帶微甜,食唔停口入面嘅炸軟殼蟹好脆,炸得熱辣份量好大好多,蟹肉連蟹腳有四大件,包身亦都好厚,可以索哂咖哩汁有呢個爆漿嘅火山包,真係可以撈好多碗飯因為我哋叫嘅嘢食夠$200,所以店員問我哋要唔要加$1食呢個牛油雞翼好抵咁加咗,牛油雞翼炸香,個皮炸到好似紅燒咁,入面嘅雞肉嫩滑juicy串燒拼盤有豬牛雞各兩串,本身已經用香茅等香料醃好,加上沙嗲醬一齊食,好有街邊小食嘅風味芒果糯米飯嘅芒果好新鮮,又甜飯有兩種:紫色嘅紫米同綠色嘅班蘭糯米飯最後淋上芒果汁同椰漿飯唔夠黏,食落有啲鬆散,醬汁味道偏酸,如果可以甜啲會更好

我哋叫咗個火山包,落單嘅時候店員提醒我哋製作需時,要等耐啲
點知其實佢同其他嘢食差唔多時間上,唔差太遠

蛋花黃咖哩軟殼蟹火山包

入面嘅炸軟殼蟹好脆,炸得熱辣
有呢個爆漿嘅火山包,真係可以撈好多碗飯

牛油雞翼(4隻)

串燒拼盤

芒果糯米飯

芒果糯米飯嘅芒果好新鮮,又甜
飯有兩種:紫色嘅紫米同綠色嘅班蘭糯米飯
最後淋上芒果汁同椰漿

飯唔夠黏,食落有啲鬆散,醬汁味道偏酸,如果可以甜啲會更好
蛋花黃咖哩軟殼蟹火山包