板神鉄板燒日本料理 (駿業街)

God of Teppanyaki (Tsun Yip Street)
2021-03-24 913 瀏覽
今日嘗試近觀塘碼頭既板神鐵板燒!因為提前預約好了 所以到店都唔需要等位座位安排係房仔入面,除左我地仲有另外兩枱客人,由一位鐵板燒師傅招呼我地房內所有客人我地點左櫻‧席前鐵板燒二人前,套餐仲送一隻鐵板燒活龍蝦!師傅煮之前都會拎盤海鮮介紹比我地,南非鮑魚仲好新鮮生猛係咁郁~~首先第一道上菜就係時令沙津伴明太子、沙津菜新鮮爽口,醬汁適中唔會過酸再黎就上刺身,今日時令有最愛食既帶子!! 嫩滑鮮甜,其他刺身一樣新鮮好味食刺身既同時,師傅已經煮緊鮑魚,到鮑魚上碟,師傅建議唔好點任何調味,先試鮑魚本身既鮮味新鮮鮑魚夠哂彈牙~同鮮味都夠,所以都無再點旁邊既淮鹽燒銀鱈魚值得一讚係師傅最後會皮肉分離,層皮仲會煎到脆卜卜,而鱈魚肉亦都非常嫩滑~味道適中再黎就係蟹鉗同龍蝦肉,上面加左蟹膏配特製醬汁調成既汁醬,同龍蝦肉配搭不錯煮野菜,普普通通,如果係炒野菜可能更勝一籌然後美國牛肉薄燒,熟度可自行選擇,今次選了7成熟,入面包左蔥花同炸蒜片,味道很香很可口!然後就係海鮮昆布味噌湯同牛肉炒飯,兩個都好味~~食到呢度已經差不多飽最後上埋甜品同師傅即場整既焦糖脆多士! 為今日午餐劃下完美句號~~份量唔多但夠飽,味道亦都好
今日嘗試近觀塘碼頭既板神鐵板燒!
因為提前預約好了 所以到店都唔需要等位

我地點左櫻‧席前鐵板燒二人前,套餐仲送一隻鐵板燒活龍蝦!
櫻‧席前鐵板燒二人前

時令沙津
時令刺身5款

鐵板燒活南非鮑魚
新鮮鮑魚夠哂彈牙~同鮮味都夠,所以都無再點旁邊既淮鹽
銀鱈魚

龍蝦、蟹鉗

煮野菜
煮野菜,普普通通,如果係炒野菜可能更勝一籌
美國牛肉薄燒

龍蝦昆布味噌湯
炒飯

然後就係海鮮昆布味噌湯同牛肉炒飯,兩個都好味~~
食到呢度已經差不多飽
甜品‧蛋卷
焦糖脆多士
最後上埋甜品同師傅即場整既焦糖脆多士!
為今日午餐劃下完美句號~~
份量唔多但夠飽,味道亦都好好!
環境氣氛都唔錯,可以再次光顧~~
2021-03-24
櫻‧席前鐵板燒二人前