2020-11-21
20:40入座,入座時樓面職員已告訴我們餐廳21:30關門,有問題就離開,冇問題就快d落柯打食完就走,岩吾岩!阻人收工就吾好喇!20:43我哋已經落好左單,過程順利,食物亦好快就上枱。過程中一路聽到果水吧師傅係到嘈,叫姐姐問個客飲凍檸水,姐姐就話單係凍檸茶,姐姐叫水吧整過,水吧就話整左,叫個客飲就飲,吾飲就冇喇!當時我哋都未知咩事!亦未必係我哋,因為21:30先閂門,仲有成大半個鐘!之後姐姐就過嚟問我地凍檸水要吾要?師傅沖錯咗,唔明白點解一間茶餐廳可以未到閂門時候就倒晒所有嘢。個水吧師傅仲喺度大大聲聲發脾氣鬧我地客人好叫凍檸茶,同埋阻住佢收工!當時只係21:00 ,距離鋪頭收工仲有半個鐘!又叫樓面姐姐唔滿意佢就同老細講叫老細炒咗佢!完全一個不愉快嘅吃飯經驗!水吧師傅可以大晒咁要求客人食乜嘢飲乜嘢!我唔係話我哋俾錢食嘢係大晒,但都要合理唔好過分要求別人!如果對份工咁唔滿意,咁咪唔好撚做囉!你老細請着你啲咁嘅水吧師傅,簡直係到緊你老細嘅米!如果大家真係要去呢間餐廳食飯,食飯可以諗清楚,如果唔係分分鐘俾錢受氣,倒不如唔好食好過!