2017-04-24 271 瀏覽
今晚可以同老公食完晚飯後周圍行下,大食嘅我梗係行行下又肚餓啦,心思思想食下野,但老公又唔太想食咸野..我偏偏就唔想糖甜品,於是就諗到甜點啦。我叫左個芝士煙肉軍艦配蟹柳沙律:我認我真係好似食極唔夠咁,上次我又係比軍艦吸引住,不過個次係食芝士火腿,今次係煙肉。好多芝士係入面,煙肉都算多,加埋個法包黎食係一流,唯獨係個蟹柳沙律出左水...有d唔係咁好....我記得上次芝士火腿時佢入面有奇怪嘅千島汁同生菜一塊,唔知點解今次冇左,唔通係我記錯?跟我份軍艦會有飲品送,我揀左凍朱古力(難得凍飲唔洗加錢),但呢杯朱古力就甜左少少,等到d冰溶左少少溝淡左就剛剛好啦。我老公又叫返呢個士多啤梨脆方磚:因為佢係即整所以要等一陣,但可以食到好野又點會介意等個一陣呢?上到黎d包磚果然仲係熱嘅,又夠脆,再加上有蜜糖係面甜甜地好正、上面有球cookies and cream 雪糕加埋熱嘅磚食就好特別。食埋有少少酸味嘅士多啤梨可以中和返甜度。呢度仲有自助免費花茶飲,雖然係唔洗錢但質素都唔差,不過係唔夠熱姐。
芝士煙肉軍艦伴蟹柳沙律
凍朱古力