每次聚會通常都會揀選任食放題;因為大部份人都喜歡吃刺身壽司, 又有熟食可選擇!!!不用為大家費心~~~今次揀左係尖沙咀山林道的【平成二十二日本料理】見到食評很多人讚, 便來試一下吧''*店內裝潢一般, 但位置與位置之間不會太擠迫~除了卡位還有吧台位置, 可以飲飲清酒, 聊聊天, 就像居酒屋般的感覺''*平日的晚上 8點多大部份都差不多滿座了!!價錢跟一般的放題店差不多;不過食物款式不算太多, 飲品是自助型式的~~必點的一定是刺身一盤''*有三文魚, 帶子, 吞拿魚, 北奇貝, 甜蝦等大路的刺身~~全部都很新鮮, 都算很大件, 份量跟我們寫的是一樣, 沒多沒少!!最特別的一定是這款大牡丹蝦~連頭足足有成隻手掌咁長架, 而且蝦肉鮮甜, 好正!!但最衰要自己拆殼, 如果係拆埋上台既就食得更加爽啦''*小食方便就有我最喜歡的枝豆, 每天食放題都點很多的喔~~另外那個芝麻醬豆腐驚喜地好好食, 夠凍又軟滑!!!煮物都算OK~那個牛油帶子很香牛油味, 不錯不錯''*燒物絕對係必點之選~~當中牛舌及雞翼都好出色呢!!燒菇又夠 JUCIY, 唔會燒得乾身又唔會燶左''*天婦羅的款式都不少;都備有蝦, 番
每次聚會通常都會揀選任食放題
因為大部份人都喜歡吃刺身壽司, 又有熟食可選擇!!!
不用為大家費心~~~
今次揀左係尖沙咀山林道的【平成二十二日本料理】
見到食評很多人讚, 便來試一下吧''*
店內裝潢一般, 但位置與位置之間不會太擠迫~
平日的晚上 8點多大部份都差不多滿座了!!

價錢跟一般的放題店差不多;
不過食物款式不算太多, 飲品是自助型式的~~
刺身
必點的一定是刺身一盤''*
牡丹蝦
最特別的一定是這款大牡丹蝦~
連頭足足有成隻手掌咁長架, 而且蝦肉鮮甜, 好正!!
但最衰要自己拆殼, 如果係拆埋上台既就食得更加爽啦''*
小食
小食方便就有我最喜歡的枝豆, 每天食放題都點很多的喔~~
另外那個芝麻醬豆腐驚喜地好好食, 夠凍又軟滑!!!
煮物
煮物都算OK~
那個牛油帶子很香牛油味, 不錯不錯''*
熟食
燒物絕對係必點之選~~
當中牛舌及雞翼都好出色呢!!
燒菇又夠 JUCIY, 唔會燒得乾身又唔會燶左''*
天婦羅
天婦羅的款式都不少;
都備有蝦, 番薯, 南瓜等款式~~
芝士年糕
當中的炸芝士年糕好好味, 好多芝士呢!!
不過吃1,2 粒就夠, 因為真係好飽肚~
雪糕
最後就梗係食返杯雪糕啦~
甜品都係自助形式, 手快有手慢無架!!

總括黎講, 食物質素很好, 只是款式不太多;
對不吃生野既人黎講, 這裡的熟食絕對是不錯~~
2015-05-19