2017-03-18
托朋友福,訂到鹿鳴春,仲可以坐房,12人大大聲講野都ok。經理介紹叫咗套餐,$4200一圍,其實我最想食鹽爆管庭,即豬天梯,就算加$200都堅持要叫。套餐上得好快,先上個拼盆,豬脷最出色,海哲份量少,每人只分到幾條。之後上咗個賽螃蟹,有好多干貝,食落冇咁齋再來蜜汁金華火腿,火腿香口大片,仲大過夾個塊包宮爆明蝦球炸槳唔算厚,蝦亦新鮮大隻最驚喜係雞鮑翅,其實因為環保,平時食飯唔會叫翅,但套餐包埋當然照食,啲翅多到一梳梳,煲咗4個鐘嘅湯充滿雞味,每人仲分到2碗,隻雞好淋,食唔哂都打包,隨翅送個麵包,但好滯,食咗半個冇食平時黎最鍾意食片皮鴨,但今日隻鴨偏肥,仲要有啲酥,唔好食松子桂花魚好新鮮,炸得啱啱好,仲分好哂一件件雲腿扒雙蔬嘅津白入味,呢碟雲腿仲好食過蜜汁金華火腿鹽爆管庭勁爽兼大件,無令人失望蒸餃同高力豆沙一貫水準,但已經勁飽另外加咗拔絲香蕉同蘋果,拔絲香脆,仲係你面前過冰水,好食過高力豆沙$4000幾一圍勁抵食
之後上咗個賽螃蟹,有好多干貝,食落冇咁齋
再來蜜汁金華火腿,火腿香口大片,仲大過夾個塊包
宮爆明蝦球炸槳唔算厚,蝦亦新鮮大隻
平時黎最鍾意食片皮鴨,但今日隻鴨偏肥,仲要有啲酥,唔好食
松子桂花魚好新鮮,炸得啱啱好,仲分好哂一件件
雲腿扒雙蔬嘅津白入味,呢碟雲腿仲好食過蜜汁金華火腿
鹽爆管庭勁爽兼大件,無令人失望
蒸餃同高力豆沙一貫水準,但已經勁飽
$4000幾一圍勁抵食