2021-03-30
餐廳:譚仔三哥米線 (觀塘)地址:觀塘成業街10號電訊一代廣場1樓C號舖對上一次食譚仔三哥 @tamjai_samgor 應該都喺兩三年前嘅事🙈,最近喺因為比佢新出嘅水煮湯鴨血米線吸引咗而再去幫襯,另一個原因就係因為我好掛住佢哋嘅麻辣湯底🌶叫咗個水煮湯鴨血雞肉米線,湯底用咗秘製濃湯同埋胡椒煨扣鴨血2個鐘而成,當中加入咗15款香料同醬料,唔少得嘅緊喺花椒、八角同鮮辣椒🌶️,無論係聞定係飲都一樣辛香撲鼻😍,我就叫咗5小辣,廢事食太辣爆暗瘡🙈。鴨血有五塊,加埋豆卜、芽菜、唐芹同米線吸收晒湯底嘅精華,真喺越食越上癮🤤,點解咁多人鍾意食譚仔三哥喺有原因㗎😂去三哥食辣野一定會叫返杯凍奶茶少甜少奶,解渴之餘仲可以中和返湯底嘅麻辣,鍾意食辣嘅你不妨去試吓佢哋嘅水煮湯底,食唔到辣都唔洗怕冇得試鴨血,因為可以配其他湯底㗎🤪
地址:觀塘成業街10號電訊一代廣場1樓C號舖
對上一次食譚仔三哥 @tamjai_samgor 應該都喺兩三年前嘅事🙈, 最近喺因為比佢新出嘅水煮湯鴨血米線吸引咗而再去幫襯,另一個原因就係因為我好掛住佢哋嘅麻辣湯底🌶
叫咗個水煮湯鴨血雞肉米線, 湯底用咗秘製濃湯同埋胡椒煨扣鴨血2個鐘而成,當中加入咗15款香料同醬料,唔少得嘅緊喺花椒、八角同鮮辣椒🌶️,無論係聞定係飲都一樣辛香撲鼻😍,我就叫咗5小辣,廢事食太辣爆暗瘡🙈。 鴨血有五塊, 加埋豆卜、芽菜、唐芹同米線吸收晒湯底嘅精華,真喺越食越上癮🤤, 點解咁多人鍾意食譚仔三哥喺有原因㗎😂