2009-07-25
星期三中午, 一行人十位, 諗住試新嘢, 上咗去 The Room.十個人點菜如下:四個食自助午餐 ($68+10%): 熱盤只得三, 四碟., 而且我見到個冷氣向住 d 熱盤吹. 本來冇諗住食, 後來發覺餐牌樣樣嘢都好貴 (大部分都差不多 $80, 90), 心諗觀塘都 set 得咁貴, 一定好好食啦 所以最後都選咗食 buffet. 點知好難食啦!兩個食海南雞飯 ($68+10%), d 雞好細份. 女仔都唔夠食. d雞都 ok 滑, 不過當然係冇雞味啦. D 飯非常硬., 個肚唔飽都唔想食.兩個叫 tempura 蝦, ($88+10%), d 蝦當然唔脆, 唔好食一個叫魚生飯 ($88+10%), 魚生細份而且唔好味. d飯冇用日本醋, 當然係冇味啦!一個叫印度咖喱魚飯 ($78+10%), 我見我同事淨係講咗一句好難食, 然後我見佢食咗兩啖就放低刀叉啦.我地一出門口已經鬧到暈, 發誓永不再來!
我地一出門口已經鬧到暈, 發誓永不再來!