餐廳: 永年士多 (寶城洋樓)
資訊:

2020-01-31 741 瀏覽
元朗永年士多喺車仔麵界入面係數一數二咁出名,終於有日同朋友去元朗一嚐美味,果然係名不虛傳!!永年士多係自助形式,首先去收銀處到叫嘢食,然後喺出餐處等攞餐,位置都係自己等嘅。同朋友分工合作,一個去攞位一個去叫野食!我叫咗一碗三餸車仔麵- 豬紅,豬腸,牛筋米粉。好足料又湯底一流嘅車仔麵豬紅入味又實淨,唔會一夾就散豬腸夠淋又夠味,唔會好膩牛筋入口即化,唔會硬掘掘總括嚟講,正!好食!掂!我哋叫咗個好邪惡嘅一口奶油多士,啲醬多到滿瀉,好好味😋椰汁紅豆冰,紅豆煮得又淋又化,同椰汁好夾!如果冰塊可以再細粒啲就好啦!永年士多真係不得了!碗車仔麵真係好好味!一定會再返黎食永年有指長壽有指長久,希望永年士多長做長有!
三餸車仔麵
豬紅入味又實淨,唔會一夾就散
豬腸夠淋又夠味,唔會好膩
牛筋入口即化,唔會硬掘掘
總括嚟講,正!好食!掂!
一口奶油多士

我哋叫咗個好邪惡嘅一口奶油多士,啲醬多到滿瀉,好好味😋
椰汁紅豆冰

永年士多真係不得了!碗車仔麵真係好好味!一定會再返黎食

永年有指長壽有指長久,希望永年士多長做長有!
2020-01-18
三餸車仔麵