2017-03-26 2115 瀏覽
今日黎呢間酒店住一晚, 享受一個優閒週末, 所以順便食埋自助餐~呢間餐有靚景, ,餐廳看到外面的汀九橋美景, 非常寫意~坐位夠寬闊, 坐得舒服, 而食物選擇都幾多, 也不錯呢~第一時間食我最愛的海鮮, 有長腳蟹, 面包蟹, 鮮蝦,, 青口....供應源源不絕長腳蟹味道鮮甜, 面包蟹也非常新鮮, 鮮蝦,, 青口也忍不住吃了很多~餐廳有特別的corner 及專責同事切剌身, 當食客要取的時間才切, 保證新鮮~上圖全都是我最愛, 有希靈魚,三文魚,吞拿魚,甜蝦,鮑片...... 刺身新鮮肥美~沙律吧的菜多達4, 5款, 合健康人士呢, 我特意配上煙三文魚的一起吃~再加上鮮甜的車厘茄, 健康又美味~意外發現竟然有黑松露醬, 加上任何一款食物也非常美味, 即時upgrade不少~牛柳是我食buffet 必選, 本身已喜歡吃牛, 這個牛柳是薄切的, 肉質非常嫩又易入口, 加埋燒汁更惹味呢~食甜品啦, 食甜品啦, !!!!!!!!!!有成盤麵包布丁, 好香呀~加了烤香面包, 蛋味香濃, 口感滑滑的~好好食~甜品我選吃了這3款, 有tiramisu , 桂花糕及布丁tiramisu不會太甜,桂花糕很特

呢間餐有靚景, ,餐廳看到外面的汀九橋美景, 非常寫意~
坐位夠寬闊, 坐得舒服, 而食物選擇都幾多, 也不錯呢~

甜品啦, 食甜品啦, !!!!!!!!!!

甜品我選吃了這3款, 有tiramisu , 桂花糕及布丁

tiramisu不會太甜,桂花糕很特別, 不是很多buffet 都有供應呢, 而布丁則非常香口軟滑~
題外話/補充資料: 非常滿足之自助餐
2017-03-18