2013-04-14 573 瀏覽
12月19日, 夜晚喺太古嗰邊, 想食一d平平地嘅野, 真係難搵. 唯有行去鰂魚涌, 呢條街都有幾間平野, 尤其呢間車仔麵最平~::: 紅腸魚皮餃墨丸粗 + 豆漿 ::: $24一個三拼車仔麵都只係$24, 仲要加送豆漿, 雖然份量唔多, 一個餸都只係2粒丸, 不過都有條菜跟下, 係咁上下~ 湯底可以選咖哩腩汁等等, 我就要咗辣汁, 如果唔係個清湯底會好淡. D料都係一般貨色, 只不過墨丸有d差, 好粉好硬食唔出墨丸味.豆漿喺雪櫃攞出嚟, 擺名係擺住等, 味道有甜冇乜豆漿味, 但係送嘅又唔會有乜期望.::: 雲吞麵 ::: $18無啦啦呢間車仔麵舖又有另外嘅特別推介雲吞麵同水餃麵, 又姑且叫個雲吞麵試下. 雲吞都有4、5粒, 竟然仲附送幾塊大大塊嘅椰菜片, 果然係一間百搭嘅車仔麵店! 雲吞應該係店家自己包, 味道都好家庭式, 味道較淡, 加上湯底又無乜味, 要狂加醋先得~車仔麵嚟講方圓幾里呢度都應該係最平, 不過要忍受下個環境, 同埋嗰對唔知係咪夫婦嘅店主, 落錯單又或者唔記得咁. 除此之外, 想食飽肚冇乜要求可以一試.

::: 紅腸魚皮餃墨丸粗 + 豆漿 ::: $24

::: 雲吞麵 ::: $18