2023-09-19 342 瀏覽
唔係唔好食,不過有個致命傷加小缺點。特色沾麵個麵底係自己打,見到店頭間咗個位被俾佢打麵嘅,而麵有三款口味,今次試過黑椒味,即係混咗黑椒入麵底,出到嚟係未試過嘅。不過麵粗身而且偏硬,食起上嚟唔算好好口感。致命傷沾麵重點係湯要夠熱,因為當一浸啲凍麵落去,個湯就會迅速降溫,間間做沾麵嘅店都要用唔同方法保住溫度,當然都有好多店係由佢冷卻,呢間係其中一間。不過,叫得致命傷就冇咁簡單,佢地個湯係連第一啖都唔夠熱,接下來已經係完全唔使講,就係等佢慢慢變凍。小缺點個樓面職員都幾串,係個老人家黎,店內當時入座率只有五成,我嗌麵個時唔知道可以揀唔同口味嘅麵,佢講咗我知有三個口味,我問佢有冇推介,佢燥燥地好大聲咁重新讀多次三個口味,言下之意即係叫你快啲揀,觀感都有啲無禮貌。最後,提提大家,食完沾麵記得叫佢加湯,你可以飲埋個湯先走。
唔係唔好食,不過有個致命傷加小缺點。

特色
不過麵粗身而且偏硬,食起上嚟唔算好好口感。

致命傷

小缺點

最後,提提大家,食完沾麵記得叫佢加湯,你可以飲埋個湯先走。