尖沙咀的小肥羊﹑有骨氣﹑寧記﹑樓上樓都去過﹐見新開了這間火鍋店﹐所以去試試。裝修不算好靚﹐甚至有點娘﹐不過都算寬敞。叫了鴛鴦鍋﹐是麻辣和魚湯﹐兩款都有驚喜﹐麻辣不太辣﹐但夠麻(雖然越麻越好)﹐比寧記打正旗號的麻辣還好。魚湯味道好清甜﹐齋飲都好正。總之湯底味道濃淡適中﹐夠味得來舒服﹐不會像小肥羊那樣勁味。值得一提的是枱面那支麻油﹐伙記說是特意從四川(好似係四川)訂回來的﹐果然好香。火鍋料方面都幾靚幾新鮮﹐叫了美國肥牛(好味﹐每兩人可叫一碟特價$10﹐好抵食)﹑特級肥牛(這個不夠肥﹐好失望﹐仲要收$188﹐叫多碟美國肥牛好過)﹑牛舌(好肥美)﹑羊肉(夠騷﹐好有羊味﹐我覺得仲好過小肥羊)﹑鵝腸(得)。什錦刺身過得去﹐不過不食也罷。總括來說很好﹐只是服務過份“殷勤”了少少﹐剛剛滾起準備開波又問你加唔加水﹐又推介你食這個那個﹐尤其是海鮮﹐但我一向火鍋志在吃牛﹐所以無幫襯他們的推介。