2021-06-23 342 瀏覽
位於土瓜灣既呢間金源至尊炸醬麵位置係住宅樓下,店鋪既位置都唔算十分易搵,如果唔熟土瓜灣果頭都未必識去,而佢地比較出名既炸醬麵咁岩今日唔太想食,而佢地亦有其他粉麵試下,咁就一於入去睇睇啦~店鋪入邊既座位都算多,而今次係下午時間去食既,而佢地係無套餐果啲揀既,而今次就叫左一碗蕃茄牛肉米粉,加左杯凍檸茶~蕃茄牛肉米粉($37)佢既蕃茄湯底並唔係好濃果款,佢既做法係用佢既大地魚湯底,加上蕃茄同牛肉係面,呢種做法就未必可以將蕃茄既酸味融入個湯度,但係佢既蕃茄都夠新鮮,加埋佢地既大地魚湯底標榜係無味精既,飲落都覺得十分清甜,比較喜歡既係佢地湯底真係有種淡淡既大地魚味,感覺似係煲左好耐果款,呢個湯底係我鍾意飲果款~而牛肉既份量都正常,對比返個價錢都係合理既~總結呢間餐廳係可以再黎食既,有機會都會想試一試佢既炸醬麵😋😋😋

蕃茄牛肉米粉

2021-06-19