2021-08-17
耐不耐就會黎蝦麵店食,因為佢個喇沙湯底真係好好味,就算係商場入面價錢都仲好貼地,值得支持啦。是日星期六,下午茶時段黎到係滿座嘅,得返bar枱。其實呢個位有櫃桶可以擺野,又對住窗口,我覺得幾好坐喎。朋友點左辣味蝦湯蝦肉肉骨檬粉,上枱時都幾香,有陣陣蝦味。湯底好鮮味,微微辣幾好,好容易入口。自己點左咖哩叻沙湯墨魚丸魚片摻摻,正呀有豆卜,吸哂啲湯汁超好味。湯底濃郁鮮味,同樣只是微微辣,好好飲呀~麵底要了摻摻,鍾意佢米粉加油麵雙重口感。點了一份馬拉雞拼盤,有雞翼同雞肉串。雞翼炸得香口,有強烈的香料味,落少少青檸汁勁好味噃試。雞肉串上面加了沙嗲醬,香濃花生味又係勁正,仲有粒粒花生碎添呀,好味好味。仲叫左蝦麵店特製亞參脆多士,多士超脆,酸酸的好味。最後嘅摩摩喳喳,呢個好好味,次次黎都叫,芋頭糖水加芋頭粒蕃薯粒同香蕉,又香又甜又滑,哈哈,自私食晒一碗。飲茶叫左凍檳城焦糖咖啡&亞參冰茶,望落兩樣差不多樣,右邊係咖啡,左邊係冰茶。咖啡幾香喎,焦糖甜甜的。冰茶同多士一樣都係呢個酸味,羅望子酸味,冰冰涼涼幾好飲。朋友話個湯底好好味,飲哂~個喇沙湯都好好味㗎,不過太飽飲唔哂咋,哈哈。
朋友點左辣味蝦湯蝦肉肉骨檬粉,上枱時都幾香,有陣陣蝦味。
湯底好鮮味,微微辣幾好,好容易入口。
點了一份馬拉雞拼盤,有雞翼同雞肉串。
雞翼炸得香口,有強烈的香料味,落少少青檸汁勁好味噃試。
仲叫左蝦麵店特製亞參脆多士,多士超脆,酸酸的好味。
最後嘅摩摩喳喳,呢個好好味,次次黎都叫,芋頭 糖水加芋頭粒蕃薯粒同香蕉,又香又甜又滑,哈哈,自私食晒一碗。
朋友話個湯底好好味,飲哂~
個喇沙湯都好好味㗎,不過太飽飲唔哂咋,哈哈。