2017-09-05
媽媽想去尖沙咀行街街,難得和媽媽二人世界,當然要吃頓好,咁啱想在isquare看東西,因此,地點就鎖定isquare,看看商場水牌,媽媽本想吃日本菜,但餐廳選擇不合心水,再看看有阿一海景飯店,於是,便選擇了這𥚃吃午餐😻我們都是即興來的,沒有訂枱,時間大約係12時左右,都可以坐到窗口位置,景觀開暢,看到整個維多利亞港,侍應服務熱情周到。選了這個價錢不錯的二人餐😻是日老火湯夠熱,沒有味精,好味!餐牌上寫蜜汁叉燒拼脆皮燒鵝,應正名為蜜汁肥叉燒拼脆皮肥燒鵝👻 ,d肥膏起碼有1厘米厚,真是好恐怖。向其中一位較年長的女侍應反映,佢夠膽死話碟嘢唔係好肥,肥先好食!我阿媽嗰碟都仲勉強ok. 我嗰碟真係成碟都唔食得。頂唔順!再向一位看來較高級的男侍應反映,終於,俾番碟瘦叉燒及瘦鵝我食。成個餐牌最好食是這個一哥鮑魚酥😋蜂巢香芋角夠鬆化,餡料豐富美味。雪菜火鴨粿和野菌黑松露餃味道一般,好多普通酒樓都整得好食過佢。美點雙輝沒有驚喜,不過,也不難吃!
選了這個價錢不錯的二人餐😻
是日老火湯夠熱,沒有味精,好味!
成個餐牌最好食是這個一哥鮑魚酥😋
蜂巢香芋角夠鬆化,餡料豐富美味。
美點雙輝沒有驚喜,不過,也不難吃!