呢排沙律吧夜晚做買一送一,我同太太琴晚今晚(11~12/3/2024,大約七點前後)都走咗去食。Scan QR code點咗沙律吧之後,侍應就送嚟一個人一個木碗。一個碗分量,只能夠去沙律吧攞一次,攞到幾多就幾多,遊戲規則就係咁。正常我地預計,Pizza Hut做得呢個promotion,沙律吧應該要預備比平時更多料俾客揀俾客攞,誰知道完全唔係呢回事!我太太攞完第一碗,發覺d雞嘅份量唔夠俾屬於我嘅第二碗,又發覺有女侍應離遠望住佢,轉頭又望住自己隻錶,似乎係度計緊時間。我太太冇理咁多,開口請女侍應補充d雞,女侍應大話一堆,話d雞冇咁快出嚟㗎!要烤十分鐘㗎(但我地食入口係凍㗎喎)!我太太乖乖地等咗十分鐘又十分鐘又十分鐘,先至有幾片雞走咗出嚟(當d客係乞衣?我地有俾錢㗎……);我再問第二個女侍應,再等咗十分鐘,就冇料到啦!唔再補貨,當我冇到……第二晚我同樣請一位男經理補充雞,佢嘅藉口仲多,話要時間解凍,又話要切,又話要醃,要整成晚……總之冇就係啦!其他雞肉替代品(例如火腿)都一樣冇!時間咁早,d料咁少(男經理聲稱已經係成晚嘅份量啦!),上一個攞完,下一個分分鐘就冇,公平咩?想攞個買一送一嘅噱頭

我太太攞完第一碗,發覺d雞嘅份量唔夠俾屬於我嘅第二碗,又發覺有女侍應離遠望住佢,轉頭又望住自己隻錶,似乎係度計緊時間。我太太冇理咁多,開口請女侍應補充d雞,女侍應大話一堆,話d雞冇咁快出嚟㗎!要烤十分鐘㗎(但我地食入口係凍㗎喎)!我太太乖乖地等咗十分鐘又十分鐘又十分鐘,先至有幾片雞走咗出嚟(當d客係乞衣?我地有俾錢㗎……);我再問第二個女侍應,再等咗十分鐘,就冇料到啦!唔再補貨,當我冇到……第二晚我同樣請一位男經理補充雞,佢嘅藉口仲多,話要時間解凍,又話要切,又話要醃,要整成晚……總之冇就係啦!其他雞肉替代品(例如火腿)都一樣冇!時間咁早,d料咁少(男經理聲稱已經係成晚嘅份量啦!),上一個攞完,下一個分分鐘就冇,公平咩?想攞個買一送一嘅噱頭,又唔俾客食雞淨係食菜,天下冇呢個免費午餐掛?倒不如收皮唔好做呢個promote啦?做得咁小家,真係唔怪得依家d人北上……
2024-03-12