2024-11-05
😈沙田新開四川串燒店·包羅萬有特色串燒店·今日去開沙田睇舞台劇,見到有間新開串燒就入去試吓🤩環境幾光猛裝修比較日系,而小野人雖主打串燒,亦都提供唔少四川的食物、炸物、沙律,包羅萬有。🍄黑松露蘑菇烤飯 $78呢個飯係呢度嘅主打item ,將黑松露同蘑菇融入飯內,再加上沙律醬去烤~食法就係將飯放入紫菜一齊食,飯焗過後就夠乾身,有少少飯焦。不過大量沙律醬好邪惡🤤😂✨烤雞肉串 (兩串)$28雞肉夠嫩滑,仲有少少肉汁,雖然冇雞皮但都好香口~🦪蒜蓉烤生蠔 $36我就唔食生蠔嘅,👦🏻話幾肥美唔腥的~🍋手打檸檬茶 $48一上枱面好驚嚇,完全冇諗過係咁大杯😵💫🍍滿杯菠蘿 $38微甜就岩岩好,菠蘿味道夠濃郁,沙冰打得夠細滑。🐑大漠烤羊肉 (五串) $48羊肉串好嫩 肥瘦適中,有食到少少羊既羶味,但係接受到個隻,係幾正幾惹味😬🐥烤雞軟骨 $28夠卜卜脆,調味剛剛好~香蔥豚肉卷🌿 $28豚肉烤得夠脆☺️✨ 烤新鮮李姐臭豆腐 $16炸得夠乾身 唔係坊間既會有汁,所以就會跟埋個泰式辣醬,我覺得就咁食都已經好正,夠臭哈哈😆如果你係重口味朋友仔,要嗌黎試下啦!🤭🍲 川渝麻辣燙 $68辣控的我就覺得唔係好夠辣,辣度係
🍄黑松露蘑菇烤飯 $78
不過大量沙律醬好邪惡🤤😂
✨烤雞肉串 (兩串)$28
雞肉夠嫩滑,仲有少少肉汁,雖然冇雞皮但都好香口~
🦪蒜蓉烤生蠔 $36
我就唔食生蠔嘅,👦🏻話幾肥美唔腥的~
🍋手打檸檬茶 $48
一上枱面好驚嚇,完全冇諗過係咁大杯😵💫
🍍滿杯菠蘿 $38
微甜就岩岩好,菠蘿味道夠濃郁,沙冰打得夠細滑。
🐑大漠烤羊肉 (五串) $48
🐥烤雞軟骨 $28
夠卜卜脆,調味剛剛好~
香蔥豚肉卷🌿 $28
豚肉烤得夠脆☺️
✨ 烤新鮮李姐臭豆腐 $16
如果你係重口味朋友仔,要嗌黎試下啦!🤭
🍲 川渝麻辣燙 $68
辣控的我就覺得唔係好夠辣,辣度係比較溫和嗰種
~入面會有啲菜類、土豆片、金針菇、豆腐乾、紅薯粉😬
整體來講我覺得呢間串燒店環境裝修係比較企理乾淨,有時好怕去啲油煙好勁嘅舖頭。
另外,食物款式比較多元化,除咗串燒炸物仲有啲主食,岩哂啲怕唔夠飽既朋友仔😬
同埋呢到食物既調味係比較輕手,因為同行既朋友食唔到好辣,所以都只係點咗小辣~但佢都覺得唔會好辣,大部分都會食到本身食材既味道,咁就唔怕食到好多味精🥶
飲品方面,除咗啤酒以外都有啲台式飲品同手打檸檬茶,最緊要係有得揀甜度,十分nice!!!!!
現時如果經OpenRice訂座的話,宵夜會有唔同折扣!!!!‼️
😶🌫️小野人
沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期3樓326A號舖