入麵 - 石門又去到石門搵食,今次就去到京瑞廣場一間主打撈麵的食店,在門外店員姨姨非常熱情地介紹,亦推介回味醬骨架,所以一於入去坐低試下。坐低後,見到很多食客都叫了「回味醬骨架」所以都叫黎試試,另外叫了一入雞球試試回味醬骨架 $82豬骨濃湯麵+$2荔枝玉露鹽酥雞球 $76薑葱蒜撈麵珍珠奶茶首先講講個回味醬骨架,真係非常入味,肉質很嫩,店員都細心預備了膠手套比食客,食落就更方便,很細心。另外,鹽酥雞球都炸得很香脆,都幾大份,而且雞肉肉質都很水潤。撈麵方面,見上網都很多人推介,於是叫了多麵。果然撈麵非常好食,麵質硬度適中,大口大口咁食,很快就消哂。另外一個叫了豬骨濃湯湯底的湯麵試一下,麵質質撈麵差唔多,不過都係撈麵好食野味啲。另外,飲品方面叫了「荔枝玉露」及「珍珠奶茶」,兩杯我都叫了微甜,甜度剛剛合適自己口味。珍珠奶茶有驚喜,味道拍得住手搖店,以不用額外收費來講,非常抵飲,值得一讚。至於荔枝玉露的果肉都很多,每一口飲落都有咬口,而且都很香的荔枝味道。
入麵 - 石門

回味醬骨架 $82