2020-06-10 59 瀏覽
講起永年士多相信大家都唔會陌生😁以前喺尖沙咀返工間唔中都會去幫襯下永年車仔麵🥢有時諗起都令人回味😁前日喺沙田市中心行街,見到永年原來係呢邊開左分店😍而且係車仔麵茶冰廳,當然要試下😍 餐廳既裝修有懷舊既感覺,好特別而且餐廳地方比起其他分店開揚舒適👍🏻 餐廳除咗食主打嘅車仔麵之外仲加入左茶餐廳嘅元素,食物種類繁多,有別於其它分店😁 呢度點餐亦都係相當自動化只需要用電話scan QRcode 就可以order食物,真係十分方便快捷!點左「女神麵」少辣嘩,勁足料既車仔麵😍 有鮑汁炆花膠、豬手、冬菇、枝竹球、紫菜、時菜同蘿蔔🤭真心超多料!碗麵一黎到已經比上面塊花膠吸引左,都幾大塊!仲有隔離炆得好諗好入味既豬手,真係充滿住骨膠原🤤 蘿蔔亦都好甜又無渣好好食!油麵口感煙韌,少辣好惹味 !另外跟餐加了一份小食辣汁牛腩好惹味既牛腩,炆得好腍身!辣味亦相當足夠,入面仲有蘿蔔😍好入味好食!另一碗是自選車仔麵套餐(少辣粗麵)有魚蛋、牛筋、魷魚、豆卜同豬腸!整體每樣餸都好食,我勁鐘意佢地個魚蛋,口感彈牙軟熟有陳皮香,配少少辣汁食真係好正👍🏻 牛筋都蚊得好腍,魷魚爽口好正,同埋佢地個豬腸都處理得好乾淨,好食呀👍🏻
講起永年士多相信大家都唔會陌生😁

點左「女神麵」少辣

另外跟餐加了一份小食辣汁牛腩

好惹味既牛腩,炆得好腍身!
辣味亦相當足夠,入面仲有蘿蔔😍
好入味好食!

另一碗是自選車仔麵套餐(少辣粗麵)

有魚蛋、牛筋、魷魚、豆卜同豬腸!整體每樣餸都好食,我勁鐘意佢地個魚蛋,口感彈牙軟熟有陳皮香,配少少辣汁食真係好正👍🏻 牛筋都蚊得好腍,魷魚爽口好正,同埋佢地個豬腸都處理得好乾淨,好食呀👍🏻👍🏻 另外套餐跟左一份紅油萵筍.

飲品方面,叫左一杯檸檬雪碧
係懷舊玻璃樽仔雪碧😃食辣嘢,最岩就係飲啲有氣嘅嘢,爽哂!

另外一杯就叫左紅豆奶茶冰特奶

味道都唔錯,茶味香濃,紅豆軟熟!

餐廳整體來講,食物水準都keep到
而且員工服務態度也很好,很有禮貌
絕對會再次幫襯

• 女神麵