2017-11-11
之前見到介紹呢間沙田新開的日式西餐餐廳,今日經過見第一日開業就去試下。雖然等左真係好鬼耐,又有幾款野食賣哂但服務態度幾好,食物質素亦唔錯,值得再食本來見到隔離枱好靚既雞翼都想試下,可惜已經賣哂。但侍應哥哥好好人咁推介另一款小食-炸雞加上價錢合適就叫黎試下。份量比想像中大,亦唔厚粉。值得一試芝士流心和牛漢堡,一上枱熱辣辣。一切落去芝士流出黎仲有拉絲。明太子魷魚意粉,個汁係我食過咁多間明太子意粉最濃明太子既。雖然魷魚唔太多,但味道真係無得彈和牛海鮮鐵板,和牛味好香。海鮮就普通左少少。飯後甜品就有抹茶芒果芝士蛋糕 同抺茶啫喱抹茶。價錢$4x,都幾抵食。蛋糕好貼心咁配左個好濃既抺茶汁 唔太甜。飲品亦唔太甜,好香抺茶味。最尾當然唔少得我最期待既抹茶蔌餅芭菲,價錢同其他餐廳差不多唔算好貴。好足料,唔會搵cream 係中間堆高佢。整體而言,主菜同甜品選擇都幾多,質素幾好。可惜既係好多野食都賣哂,侍應未熟枱號。但服務態度唔錯,上菜快,值得再食。
份量比想像中大,亦唔厚粉。值得一試
和牛海鮮鐵板,和牛味好香。海鮮就普通左少少。