2021-06-29 640 瀏覽
之前喺New York食過一次Shake Shack,一試難忘,所以當香港開第一間分店嘅時候已經即刻試食咗,今次再轉戰到沙田分店試質素~⭐️相對IFC嘅無敵靚海景,新城市呢間好明顯係遜色咗啲,不過勝在有好幾張卡位,坐得比IFC舒適🔸Cheese Fries 芝士波浪薯條($36)大大份嘅經典波浪形粗薯條🍟配搭味道濃郁嘅芝士醬🧀聽到都已經流晒口水,薯條即叫即炸,食落去熱炳炳又脆口,芝士控必選,但如果嗌埋個包,食到最後可能會覺得有啲腬🔸Chick’n Shack 炸雞漢堡($56)厚切炸雞胸肉配生菜🥬醃青瓜🥒同沙律醬,正常發揮,不過個包比較軟身,太多醬令到個包好淋,影響口感,略嫌失色🔸ShackBurger(Single)單層芝士漢堡($50)芝士漢堡配生菜🥬蕃茄🍅自家秘製ShackSauce,蔬菜夠新鮮,塊扒啖啖肉好juicy,比起其他快餐店算高質,但價錢略貴,而且Single份量較少,比較適合當下午茶,不過總括而言都係一間高水準嘅快餐店,值得一試

Cheese  Fries

🔸Cheese Fries 芝士波浪薯條($36)

Chick’n  Shack

🔸Chick’n Shack 炸雞漢堡($56)

Cheese  Fries