2021-11-02
La Kaffa (沙田)沙田銀城街1-2號置富第一城地下G93B號舖西冷牛扒.脆薯餅.嫩滑炒蛋.炒蘑菇.茄汁焗豆.廚師沙律.厚多士 🥩 $74份量好有誠意~食材種類多!牛扒煎得唔會過熟~肉質仍然保持軟腍而有肉汁~ 薯餅新鮮熱辣炸完上嚟~食嗰陣仲係辣口!炒蛋超滑~仲有少少蛋汁喺度!蘑菇用香草炒香!厚多士烘到脆邊~搽牛油超正!鐵板比目魚扒.薯條.黑椒汁 🐟 $82 (包餐湯+餐飲)比目魚扒超大塊!魚扒煎得外脆內嫩~肉質細滑~有淡淡的魚油香味!薯條上枱時脆卜卜~之後因為掃左醬汁變咗軟淋但係好入味🙈醬汁方便可以揀燒汁,蕃茄汁或黑椒汁!而小編總係覺得鐵板揀黑椒汁係最完美配搭!白汁忌廉燴青口 🦪$36有四大隻青口!青口唔會韌身!有兩隻仲有橙色膏~夠晒肥美! 個白汁燴左洋蔥絲同青椒絲~好惹味!十勝紅豆奶茶 ☕️ (鐵板餐‘餐飲可+$12)店員話台式奶茶係大力推介!所以小編就叫咗紅豆奶茶~比起坊間台式奶茶佢唔會過甜~有淡奶香味! 值得一讚嘅係紅豆份量十足~而且粒粒大粒!差啲當咗佢係甜品😹小店性價比超高!大件夾抵食!質素唔會因為價錢而讓步!會再encore!可以揀坐係店舖內或者設喺商場嘅餐廳座位!店員服
沙田銀城街1-2號置富第一城地下G93B號舖
鐵板比目魚扒.薯條.黑椒汁 🐟 $82 (包餐湯+餐飲)
白汁忌廉燴青口 🦪$36
十勝紅豆奶茶 ☕️ (鐵板餐‘餐飲可+$12)
小店性價比超高!大件夾抵食!質素唔會因為價錢而讓步!會再encore!可以揀坐係店舖內或者設喺商場嘅餐廳座位!店員服務態度都幾好😹問個姐姐有咩推介~佢都好有耐性介紹我食全日早餐同飲奶茶☕️!