2016-06-06 2792 瀏覽
一直有留意到呢間泰國菜食評唔錯,見價錢有返咁上下高,心想應該質素都會比九龍城既泰國菜高,可惜....一坐低店員送咗每人一杯Welcoming Drink,味道帶少少酸,挺開胃的!但原來賣相有D似佢地既Signature Cocktail!同樣有好多泡,不過後者有類似香茅既味道,個人覺得似洗手液味,不過見做緊買一送一優惠,所以不妨試試。食泰國菜必點一定係冬蔭功湯同炸蝦餅!呢個湯就算叫大都係分到剛好4位每人一碗,每碗有2隻蝦,的確足料,但可惜只得個酸味,辣味欠奉!而炸蝦餅好少食到唔脆帶少少濕既質素!我可以講九龍城隨便一間都好食過呢碟!反而Satay串就好好味,肉身就滑,個satay夠香燒得剛剛好!值得一試!另外試了自家既薄餅,有好多味選擇,最後點咗Garlic,薄餅質感QQ的,做得非常好,味道夠!除咗元朗泰屋,呢度係我食過第二間做到好食既薄餅!呢間餐廳切餅費收$80,但如果叫甜品拼盤就可以免收!橫點都要俾,精明既你無可能唔叫埋個拼盤掛... ?拼盤每一款甜品都唔錯,芒果糯米飯都有一貫泰國餐廳水準。可試。綜合整晚既食物質素Based On個價錢,我覺得九龍城會有更多好選擇,這裡絕對無甚驚喜!

Welcoming  Drink
Erawan Thai Premium
冬蔭功(大)
炸蝦餅
satay  skewers
Garlic  Naan
Dessert  platter  (small)
綜合整晚既食物質素Based On個價錢,我覺得九龍城會有更多好選擇,這裡絕對無甚驚喜!仍然記得臨走時飲個杯水,杯身聞到疑似其他人既口水味,只可以講衛生有待改進....
2016-06-01
satay  skewers
Garlic  Naan
Dessert  platter  (small)
  • garlic  naam