2009-10-09 9 瀏覽
星期三晚响時代食完飯, 諗住去糖百府試下喇, 一去到見到太多人即刻轉場, 想去木槺又唔見咗, 跟住諗返起聖保祿附近有間糖水鋪兼且响 OPENRICE 笑臉幾多, 間鋪其實幾隠閉, 响 agnes b cafe 大斜對面, 座位不多, 裝修也沒有, 水準還沒有保証1) 甘草綠豆沙 ~ 我覺得好得, 如果有海帶更正2) 紅豆沙 ~ 朋友話完全唔掂, 好稀兼味道怪怪, 食咗細半碗已放棄3) 麻蓉湯丸 ~ 原來餡係芝麻, 但點解唔寫芝麻湯丸呢, 朋友覺得被騙咁, 但味道 OK4) 腐竹糖水 ~ 朋友話好甜, 食咗半碗己放棄5) 芝麻糊 ~ 最離譜係芝麻糊, 好多一嚿嚿粉, 一睇就知係開粉, 都唔明點解打正招牌賣糖水, 連好普通既芝麻糊都要開粉 ?! 朋友食咗兩啖已放棄, 係嘥咗14大元, 個大嬸執碗果時問做乜唔食, 跟住朋友比D劣作佢睇, 佢睇完只係講咗一句 "唔好意思", 跟住即刻收錢兼執碗, 完全無退錢念頭, 實在太過份 !一定無下次 !!!

1) 甘草綠豆沙 ~ 我覺得好得, 如果有海帶更正
4) 腐竹糖水 ~ 朋友話好甜, 食咗半碗己放棄

一定無下次 !!!
2009-10-07
$13 (宵夜)