2021-08-23
估唔到第一次寫食評就係咁差嘅體驗😓我有個朋友幾鍾意食,所以佢介紹親的都唔會差,而且我睇過食評都ok呢間應該係佢唯一失敗的介紹話說早幾日經佢介紹同朋友去食間鋪對正馬路上斜位,所以好多車經過,建議你夜晚去又坐門口位最好帶定太陽眼鏡,唔係啲車頭燈係咁打住你對眼都幾辛苦😂呢間野主打係食串燒,喺香港食串燒真係好少會係難食,自問都食過幾多間,呢間真係第一間奇差仲要係唔平🥵A4和牛串 $160/串點餐時候我朋友點A4和牛串,話5人份量要幾多串,個侍應話5串,黎到一串3大粒,嗰到其實3串都夠5人食,明白你想收多啲錢都完全唔係憑良心答😂唔緊要,好食咪算。點知,舊牛咬又咬唔開,3分2都係肥膏,食落又冇牛味好似食橡筋咁😡牛舌 $45/串牛舌係燒唔熟重有血紅色的(大佬你當我見識少😂我真係未食過牛舌係同牛扒一樣得6成熟)燒蠔 $45/隻蠔勁咸唔知食咗乜好似淨係飲海水落肚咁燒鱔 $65/串皮燒得唔脆食落冇味肉唔爽唔juicy另外我哋開頭想點蒜片炒雞腎,個老闆娘走過來話最近日本禽流感所以雞嘅內臟都唔會賣,點知我哋就嚟食完嘅時候,個侍應走過來同我哋講有客取消咗所以重有一碟,我地當堂黑人問號話唔要一時又話日本禽流感一時
呢間應該係佢唯一失敗的介紹
話說早幾日經佢介紹同朋友去食
A4和牛串 $160/串
牛舌 $45/串
牛舌係燒唔熟重有血紅色的
(大佬你當我見識少😂我真係未食過牛舌係同牛扒一樣得6成熟)
燒蠔 $45/隻
蠔勁咸唔知食咗乜好似淨係飲海水落肚咁
燒鱔 $65/串
皮燒得唔脆食落冇味肉唔爽唔juicy
一時又話日本禽流感一時又話有客唔要都唔知邊句真😒🤔
個三文魚同帶子都冇乜期待因為唔係主打食呢啲(難食過自己買黎解凍食嗰啲😂)
唯一最好食就係薯條同芝士年糕,因為唔使技巧😂
環境方面
一坐低嘅時候冷氣機已經係咁滴水,仲要滴左落啲食物到
去廁所條路黑蚊蚊冇燈照,廁所重要未去一開蓋廁所水係滿到差啲瀉出黎嗰隻
咁嘅食物質素,環境都要收加一😮💨
我走嘅時候真係忍唔住問: 呢間啲嘢食都真係唔好食又貴
老闆答我因為啲嘢食係日本黎,我忍唔住講返句有邊間日式串燒食材唔係日本嚟?呢間真係我食過最難食嘅🥴
心諗除咗食材來源,廚藝手勢同廚師心態都係好重要囉
真係第一次食到覺得俾錢係比得咁唔抵,咁樣每人埋單都要850
題外話,因為個老闆娘/廚師出黎都冇問我地介唔介意就除口罩食完煙都唔戴返又係咁講野,成個感覺環境衛生唔係幾好 (純粹個人感覺)
總括
好唔好食