2020-01-16
今日去荃新天地嘅新戲院睇戲,睇完醫埋肚仔先返歸,捐窿捐罅搵咗呢間Catee,以貓咪做招來~但無真貓咪注場的餐廳~雖然地方唔大,但四四方方,好好坐,而且氣氛不俗。雖然無真貓咪,但四週也充滿貓貓擺設。我地叫咗廚師推介同單㸃烤美國頂級肉眼~可加錢跟餐先嚟餐湯~忌廉粟米白湯,配黑灰和香草餐包,個湯幾Creamy,配上脆口餐包~朋友就個餐包喜歡點黑醋嚟食,夠醒胃。沙律的蔬菜夠新鮮,配上紅腰豆和芝麻醬,很清新。不久便上肉眼了,用碟上,所以叫七成熟,跟薯菜,薯仔蓉和烤過的時蔬~肉眼夠厚身,小筋位,牛味夠,點燒汁食更惹味而廚師推介就不在餐牌內,是店員介紹的,每天兩款~我點咗店員推介的酒香火焰烤雞,但要現叫現烤,所以要大慨半小時,所以在等期間先叫嘢飲止止渴~由於我唔飲酒,所以叫咗濃情朱古力同士多啤梨Milk Shake,濃情朱古力朱古力味超濃,打到沙冰咁~仲有百力枝同cream噴於杯中,又靚又好飲,而士多啤梨Milk Shake也不錯~用士多啤梨現打的奶昔,有淡淡士多啤梨果香和口感,是果甜,不是濃縮果汁的死甜。差不多飲到杯底時,烤雞烤好了,店員拎出一杯小酒,準備淋雞點火~完成最後火焰步驟,由於剛烤起,店
我地叫咗廚師推介同單㸃烤美國頂級肉眼~可加錢跟餐
差不多飲到杯底時,烤雞烤好了,店員拎出一杯小酒,準備淋雞點火~完成最後火焰步驟,由於剛烤起,店員貼心提醒須等數分鐘方好進食,以免燙口~等咗五分鐘我就迫不及待要 飽一飽我的口福,切開時仲不斷冒煙,烤雞烤得恰到好處,又肉嫩又多汁,而且灑酒令味道更提升,半只份量好足,又好食又飽肚,仲有視覺效果,廚師果然沒有推介錯,是水準之作。
飽足常餐之後,仲有甜品食嫁~士多啤梨蛋糕,樣子吸引,不太甜,蛋糕鬆軟,帶有小小酸,可作解膩之途。
呢度除咗啱貓控外,食飯也很不錯,而且仲可以飲酒傾計,氣氛同服務也很棒