2017-10-12 250 瀏覽
是晚為朋友慶祝生日,因見餐廳名字和朋友的名字相似,而且評語都ok, 特別揀呢度攪笑下。一行3人共吃了$650+跟餐磨菇湯和包磨菇味不夠濃,很水了了的感覺,和一般creamy的磨菇湯不同,可能煮法不同🙈包:本來挺期待的,但卻是凍的⋯ 原以為我地掛住影相攪到佢凍左,但友人說上湯時已經是這樣😞另外點的:truffle fries其實係個醬有黑松露,薯條只有少少芝士片Again... 可能同出面嘅煮法不同, 攪到佢冇乜特別好食藍青口(另外點的)青口s細過粒擦紙膠,有啲仲要係吉嘅殼⋯汁的味道還可以, 不過冇乜肉食。跟餐點的 Rib eye點了七成熟,不過從下圖應該都睇得出⋯唔只七成⋯最後 手搓粉最好味的一道菜。手搓粉比較特別跟餐還有一個甜品的我們訂座及到埗時都有查詢可否上甜品時加上生日字句,獲告知可以的。但最後因爲跟餐甜品是一個用小牛奶樽裝的啫喱,店員說辦不到。其實他放牛奶樽在大碟,寫朱古力字再加上蠟燭都已經ok la. 不過算了⋯ 因爲友人提議去上面so Thai so good再吃甜品 (詳見本人在該餐廳的食評)總括來說,可能我地叫錯食物,所有食物都冇特別會推薦,應該呢幾年內都唔會再黎🙈
一行3人共吃了$650+

跟餐磨菇湯和包

另外點的:truffle fries
其實係個醬有黑松露,薯條只有少少芝士片

藍青口(另外點的)
青口s細過粒擦紙膠,有啲仲要係吉嘅殼⋯
汁的味道還可以, 不過冇乜肉食。

跟餐點的 Rib eye
點了七成熟,不過從下圖應該都睇得出⋯唔只七成⋯

最後 手搓粉
最好味的一道菜。手搓粉比較特別

跟餐還有一個甜品
但最後因爲跟餐甜品是一個用小牛奶樽裝的啫喱,店員說辦不到。

2017-09-25
慶祝紀念