2017-07-27
餐廳: 街坊cafe地點:旺角通菜街1號威達商業大厦地下1E-1F號舖「美」芝蓮指數:⭐️⭐️⭐️⭐️(5星最高)價錢:HKD 150-200+/👤 個餐牌好多款新式嘅野食,我樣樣都想食唔知揀咩,最後揀咗個餐廳幫大家諗好哂嘅兩人餐($588)😂推介食物:⭐️素鮑魚海參碗仔翅:我地響應無翅生活,所以呢個素翅又幾抵讚👍🏻 最意想不到嘅係,條海參同鮑魚整得好似好爽口,岩哂素食人士⭐️青蘋果蟹肉胡麻汁沙律:食沙律最緊要D茶夠新鮮,呢個沙律無論係叫菜定係車厘茄都好新鮮👍🏻 ⭐️主菜:波士頓龍蝦 拼 日本A3黑毛和牛肉眼扒:淨係睇賣相已經好滿足🤗邊邊龍蝦,但係鉗入邊全部都係肉,而我最鍾意牛扒燒到有網紋,仲要係和牛扒,真係啖啖都juicy而且牛味爆發!⭐️隆重介紹:墨魚汁帶子河粉,呢個好好食!!先唔講帶子大而彈口,墨魚汁河粉先係重點👍🏻第一次試呢個配搭,河粉薄而滑,每條河粉鎖住咗墨魚汁,但絕不肥膩!好夾好好味,份量夠哂兩個人食✨✨⭐️Tiramisu 吉士雞蛋仔配雪糕,中西合璧,估佢唔到,熱辣辣脆卜卜嘅雞蛋仔加上凍冰冰嘅雪糕,感覺已經好Amazing ,仲加埋Tiramisu 醬,再添加多份驚喜(如果有特別日子,仲可
餐廳: 街坊cafe
地點:旺角通菜街1號威達商業大厦地下1E-1F號舖
「美」芝蓮指數:⭐️⭐️⭐️⭐️(5星最高)
價錢:HKD 150-200+/👤
推介食物:
⭐️Tiramisu 吉士雞蛋仔配雪糕,中西合璧,估佢唔到,熱辣辣脆卜卜嘅雞蛋仔加上凍冰冰嘅雪糕,感覺已經好Amazing ,仲加埋Tiramisu 醬,再添加多份驚喜(如果有特別日子,仲可以叫餐廳幫手寫兩個字,製造一下小小驚喜添☺️)
另外我見到餐牌上邊有雞翼,我就忍唔住手,點咗個
⭐️海苔雞翼,一客4隻,即叫即雞,加埋海苔粉,好吃好吃啊😁
中西fusion 果然特別又好味😁唯一我覺得唔好嘅地方係......食完會令你心掛掛,想再食佢個帶子墨汁河粉呀🙈🙈
如果驚成口黑哂唔想食墨汁嘅話,其實個餐可以揀「龍蝦汁海鮮河粉」👍🏻等我下次試埋先🤗