2023-04-23
Red Prawn Soup ($118)上枱時湯碗裡面有面層嘅煙燻梭子魚魚子既炙燒紅蝦,廚房親手爲我們倒上用咖喱同蝦殼煮成嘅湯,湯底味道勁濃一仲有淡淡咖喱葉香味,鮮味十足 Mapo Tofu $98就咁睇賣相,完全估唔到係麻婆豆腐, 白色汁係用大量奶油混合豆腐打成的,十分creamy, 肉粒係同平時食開既麻婆豆腐上面既肉醬一樣,麻香辣味濃,用炸蓮藕貼上黎食,配搭新奇有趣Star Snapper Fillet $278魚係每日喺街市新鮮選售既黃士魚,外皮煎到香脆香口,肉質保持嫩滑鮮味,餃子每日自家新鮮包製,餡料用豆苗同埋藍芝士,味濃郁勁Creamy,加埋旁邊既羊肚菌汁一齊食,超級絕配Goose $288炸鵝腿肉係內餡,係鵝脾每日用人手撕拆肉,炸得外肥內軟,鵝油香味濃,橙木煙燻鴨胸同樣鵝油香好正,咬落肉質一D都唔韌,仲有陣陣煙燻香味,醬汁係鴨鵝骨熬製而成既汁、用幾種柚子同金橘醬混合製成,貼黎食平衡到鵝肉嘅油膩,令人回味無窮Chrysanthemum Pu’er $108賣相打卡一流,普洱芝士蛋糕用普洱茶做成,食落有淡淡既清香, 配埋自家製既菊花雪糕,雪糕口感幼滑得黎好輕盈,貼埋自家製紅桑
Mapo Tofu $98
Star Snapper Fillet $278
Goose $288
Chrysanthemum Pu’er $108
賣相打卡一流,普洱芝士蛋糕用普洱茶做成,食落有淡淡既清香, 配埋自家製既菊花雪糕,雪糕口感幼滑得黎好輕盈,貼埋自家製紅桑子漿,層次更豐富
Chrysanthemum lemonade $78
估唔到菊花混lemonade可以咁配搭,杯邊仲有話梅粉,酸酸甜甜,消暑解膩一流