2019-01-18 1364 瀏覽
今日同朋友去左oui oui bistro食brunch,放假我地最鐘意搵間cafe輕鬆下,長沙灣的oui oui bistro太出名,而且又由法國藍帶師傅主理,食物有質素有賣相,今日放假就去relax下!fresh seafood crepe係我首選,一向鐘情於crepe,喜歡鬆香有咬口的餅底,配上豐富沙律菜和海鮮,伴上清甜沙律醬,入口微甜好滋味!海鮮非常鮮甜彈牙,煎得香口咸香,中間的半熟蛋更是令我驚喜!朋友叫左frittata with french toast,蛋餅非常出色,滿滿餡料咸香突出,表層雞蛋半熟狀態入口好特別,french toast鬆香充滿蛋香,甜度唔會好高!