2018-12-16
好耐之前已經睇雜誌介紹過呢間法式餐廳,印象中佢法式薄餅都幾出名,今日終於約到朋友嚟試下啦。平日八點半左右嚟到,見到餐廳已經滿坐,門口有小小人等緊。等咗大約幾分鐘就有得入去坐,職員安排我地坐咗個睇到出面景色既位。見到一個bottle既Fournier Sweet Apple Cider都係$168,就叫咗枝嚟試下,味道唔錯,甜度同酒味都十分適中,而職員好細心每一次見到我地差唔多飲晒就會過嚟幫我地再倒因為知道佢地既蕎麥薄餅都幾出名,所以就點咗個煙三文魚蕎麥薄餅($118)試下,份量對兩個人嚟講都幾大,不過因為都有菜係入面,感覺唔會太膩,菠菜、煙三文魚同薄餅加埋個味好夾,好推介呢個薄餅!我地叫咗兩個主菜,海鮮就叫咗個黑青口($175),嚟到先知原來仲送個薯條,而個青口有好香既蒜同白酒味道,每隻都好入味,而且每隻青口都好大隻,份量亦都好多,成個鍋都係滿晒。超多青口!極致羅西尼牛排($288),職員有問咗我地要幾成熟先,我地就揀咗要五成熟。牛排好厚,食落去好香口,肉汁亦都超多,而除咗有最緊要既牛排之外,呢道菜吸引我地叫既係因為佢仲有鵝肝添,鵝肝好香,仲有小小有啲似蘋果醋既味道,真係令人好回味!除
超多青口!
除咗食物質素好同價錢亦都唔貴之外,呢道既職員服務態度都非常好,好有禮貌之如,一食完嘢就好快幫我地清咗啲容器佢,非常有效率!