2023-05-10
開咗關咁耐一路都冇時間去泰國,突然之間好想食泰國嘢。OpenRice搵到泰式新餐廳就係呢間處於九龍灣MegaBox嘅Khao San。考山路係曼谷中心地帶一條繁華著名街道,餐廳呢以考山路為命名,想提供一個充滿泰國熱帶地區氛圍休息空間,啱晒我冇得去泰國嘅心情。去到餐廳現場啲裝修好有波希米亞風我同阿BB唔想煩,就揀咗佢嘅二人餐,有小食一個主菜一個飯,再包埋嘢飲。米泰迷你小食拼盤小食拼盤包咗炸春卷,香葉雞,生蝦同埋炭燒豬肉串燒,一個小食拼盤包晒所有想食嘅嘢唔使煩。生蝦配上正宗泰式辣汁好開胃。主食我哋揀咗蟹肉咖喱,配上一個酥皮,餐廳好貼心唔需要我哋自己拆蟹肉,直接一啖配上薄餅好好食咖喱亦都有椰子香味飯類呢我哋就揀咗 芒果蟹肉椰香炒飯,好貼心旁邊配咗啲泰式嘅調味料辣椒面。食落去有天然嘅咖喱味,另外有啲蟹肉碎,辣辣地嘅時候配返鮮甜嘅芒果成件事幾balance。另外我哋都配咗杯夏日特飲, 熱情果檸檬綠茶,食二人餐嗰時可以半價配返。整體價錢上唔算太貴,同埋空間環境進餐體驗幾舒服,下次過嚟就試吓佢嘅Boat Noodles。
去到餐廳現場啲裝修好有波希米亞風
米泰迷你小食拼盤
生蝦配上正宗泰式辣汁好開胃。