2024-04-18 147 瀏覽
鮮嫩幼滑雞大哥~雞大哥位於上環禧利街最近開咗一間門面小小的泰式小店,原來九龍已經有🐔大哥,港島這間只開業個多月,但係其門如市,外賣客頗多,今晚專誠去堂食體驗吓!🐔招牌無骨海南雞半隻 $90話明招牌菜,果然有番咁上下,雞肉鮮甜滑嫩無骨,雞皮唔厚全無脂肪,食落肉質鮮美彈牙,點上醬汁伴吃極為惹味!👅🐔泰式雞絲撈麵 $50飯類揀咗:泰式雞絲撈麵→特色係可以揀酸辣醬或唔辣嘅酸甜醬。雞絲切得很精緻,配合青瓜絲,味道豐富咬落颯颯有聲,食到👂都郁埋!!🐔芒果糯米飯 $45甜品點咗:芒果糯米飯,芒果份量夠多,肉質鮮甜香味濃郁,糯米飯軟硬度適中,兩者配搭起感覺極fresh!🥭🥛椰汁冰、☕️泰式奶茶冰涼可口,滿帶南洋風味,非一般港式飲品。食完幾味已經十分飽足,推薦各位有時間去品嘗吓招牌名菜:無骨海南雞。👍👍

鮮嫩幼滑雞大哥~雞大哥

🐔招牌無骨海南雞半隻 $90