2020-07-19 532 瀏覽
夜媽媽想食泰國菜,所以同友人黎左九龍城,我地是旦入左一間看似好地道(泰國人開)嘅餐廳食。不過入左黎之後發現佢地真係無咩防疫意識,個廚司係無帶住口罩,更加無要求食客分開d坐,明明仲有其他吉枱,但係都要我地同其他人搭枱坐🤷🏻‍♀️馬拉盞通菜 - 馬拉盞味道唔夠出香葉肉碎炒飯 +蛋($5) - 唔記得左應該要白飯底,個炒飯有d咸,搞到食唔出本身香葉肉碎嘅惹味青木瓜沙律 - 少辣,但辣味蓋過唒青木瓜嘅鮮味椰青 - 都幾鮮甜順帶一提,原先想叫生蝦,但咁岩隔離枱叫左。我地見到生蝦d冰下面出緊水咁,又無保鮮紙隔一隔,即刻唔想食。講真,呢排疫情嚴重,防疫措施會變左我其中一樣揀餐廳嘅criteria。呢度又唔係特別好食,我諗以後唔會再幫襯。

馬拉盞通菜 - 馬拉盞味道唔夠出

青木瓜沙律 - 少辣,但辣味蓋過唒青木瓜嘅鮮味

椰青 - 都幾鮮甜